OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kort fortalt så er vi en komplett leverandør av industriell overflatebehandling av produkter i treverk / mdf.

Vi tar på oss oppdrag fra listverksprodusenter, kledningsprodusenter, byggmestere, trappefabrikker, elementprodusenter, hus- hytte og garasjeleverandører og flere. Vi fornyer kjøkken for privatpersoner og behandler nye kjøkken for kjøkkenprodusenter. Våre største produkter er behandling av utvendig kledning, innvendig panel og listverk. Det begrenser seg selvfølgelig ikke til dette. Vi tar på oss store og små oppdrag – være seg møbler, trapper, og behandling av andre produkter. Så fremt det er produsert i treverk eller MDF leverer vi et perfekt overflatebehandlet resultat.

MALING, BEIS OG OLJE

Våre største kunder er produksjonsbedrifter som naturlig nok blir prioritert. Vi har for øvrig vanligvis god kapasitet og leveringstid på f.eks. fornying av kjøkken er til normalt ikke lang tid.

For produksjonsbedrifter behandler vi produkter med både maling, beis og olje. Vi gjør avtaler med kunder basert på behov og variasjoner. Kunder med faste, mer eller mindre statiske produkter, har gjerne fastpris per enhet, mens produksjonsbedrifter som leverer et mer dynamisk sortiment gjerne får priser per prosjekt.

OVERFLATEBEHANDLING I MALINGSANLEGG

Har du løse emner som kan males i malingsanlegget avhenger prismodellen av hva du vil vi skal behandle. Vil du vi skal behandle kledning, listverk og andre byggevareprodukter i treverk som leveres i fallende eller faste lengder, priser vi som oftest per meter. Skal sluttproduktet brukes utvendig eller innvendig? Størrelse? Farge? Her er det flere faktorer som spiller inn for å sette endelig pris. For nøyaktige priser på disse produktene ber vi deg ta kontakt.

Produksjonsbedrifter er emne for løpende kontrakt.

Enkelte produkter har vi fastpriser på – grunning av utvendig kledning, behandling av kjøkkendører, innerdører og ytterdører.

NB! Priser under er oppgitt inkludert mva!

PRISER KLEDNING

Hvitgrunnet utvendig kledning opp til 148mm bredde): 8,- pr meter. (minstepris 2 000,-). Hvitgrunnet utvendig kledning fra 149-198mm bredde): 10,- pr meter. (minstepris 2 000,-).

PRISER KJØKKEN

 • Normaldør : 500,-
 • Normaldør med glass : 1 000,-
 • Høyskap : 1 000,-
 • Høyskap med glass : 1 700,-
 • Skuffefront (demontert fra skuff) : 250,-
 • Skuffefront (fastmontert på skuff) : 500,-

PRISER YTTER- OG INNERDØRER

 • Innerdør : 2 000,-
 • Innerdør med glass : 3 000,-
 • Ytterdør : 4 000,-
 • Ytterdør med glass : 5 000,-

LEVERING, HENTING OG EMBALLERING

 • Henting av deler i Vestfold : 1 200,-
 • Levering av ferdig behandlede deler i Vestfold : 1 200,-
 • Du leverer og henter delene selv : 0,-
 • Emballering av farger med NCS fargekode fra 4500 og opp : 100,- pr del
 • Emballering av farger med NCS fargekode fra 4499 og ned : 0,- pr del

Alle oppgitte priser på denne siden er inkludert mva. Prisene inkluderer også maling uavhengig av farge og glans. På utvendig kledning er hvit grunning inkludert. Vi kan også levere grunning, mellomstrøk og toppstrøk på kledning i andre farger på forespørsel.

Våre kunder består hovedsakelig av industrikunder og forretninger som vil ha sine produkter overflatebehandlet. Vi tar også på oss oppdrag for private bolig- og hytteeiere, borettslag, kommuner og offentlige etater. Vi står til tjeneste for alle typer kunder og har vanligvis god kapasitet.

Vi maler produkter i vårt malingsanlegg, så om spørsmålet er om vi maler boliger er svaret nei. Er spørsmålet om vi kan male kledningen til boligen er svaret ja – så fremt kledningen leveres oss til behandling før den monteres. Alle produkter som skal behandles hos oss må enten leveres til vår adresse, eller vi kan hente etter avtale.

I malingsanlegget påfører vi industriell overflatebehandling ved hjelp av maskiner.

Vi behandler med maling, lakk, beis og olje.

OVERFLATEBEHANDLING I MALINGSANLEGG

Interiørprodukter som listverk, møbler, trapper, etc. behandles med vanntynnbare produkter fra Sherwin Williams. Disse produktene er utviklet for industriell påføring og blir mye hardere, falmer ikke og har lenger holdbarhet enn forbrukerprodukter. Sherwin Williams har vært aktive i bransjen i 150 år og leverer det vi tør påstå er verdens beste produkter for innvendig overflatebehandling. Du kan lese mer om Sherwin Williams ved å klikke her.

Eksteriørprodukter som kledning, karmer, husutsmykninger, etc. behandles med vanntynnbare produkter fra Teknos. Industrielt påførbar maling, lakk og beis fra Teknos holder svært høy kvalitet, forhindrer svartsopp og groing i og på treverket. Du kan lese mer om Teknos ved å klikke her.

Både Teknos og Sherwin Williams er ledende leverandører av overflatebehandlingsprodukter for industrien i Norge, og det er ikke uten grunn. Vi bor i et værhardt land og kravene til maling, lakk og beis er svært høye.

For produkter som skal behandles i malingsanlegget trenger vi en NCS- eller RAL fargekode.

Du kan velge mellom alle farger som finnes i NCS- og RAL-systemet. Det dreier seg om tusenvis av farger. Er du i tvil om hvilken NCS- eller RAL-kode din farge har, så kan vi finne det ut for deg.

Mange produsenter av forbruksmaling (Jotun, Gjøco, Norsjø, etc.) har sine egne systemer, fargenavn og koder som kan gjøre det vanskelig å finne noe standarisert som lar seg duplisere. Det noen kanskje ikke vet er at alle disse fargene også har en NCS- eller RAL-kode, som gjør at det slettes ikke er vanskelig å finne nøyaktig den fargen du ønsker deg. NCS-systemet har vært Norsk Standard siden 1984. Om du ikke finner koden selv, så hjelper vi deg selvfølgelig med det.

Vi behandler i nøyaktig den fargen og den glansen du bestemmer deg for. Enklere blir det ikke 🙂

Nei, dessverre. Du må selv sørge for å demontere og montere dørene. Vi kan hente dørene hos deg, så fremt det er innenfor fornuftig avstand. De må da ligge klare. Mottar vi produkter med f.eks. hengsler som må skrus av før behandling blir du fakturert timer for dette i tillegg til en eventuelt avtalt pris.

Sørg for å skru av så mange deler som mulig fra dører eller annet du vil ha malt, før levering til oss.

Ja. Vi har med tiden blitt spesialister på prosjekter som skal behandles i mørke farger – Dempet sort, Varg, etc.

Flere produsenter av diverse treprodukter velger å la oss overflatebehandle prosjekter med spesialfarger, da de selv ikke har anledning til å utføre behandlingen og/eller ikke har mulighet til å emballere produktet skikkelig når det er ferdig. Emballering er svært viktig etter behandling med mørke farger.

Alt som males i farger over 4500 på NCS-skalaen eller tilsvarende mørke RAL-farger gjøres oppmerksom på at det lett kan oppstå riper og merker ved lagring og flytting. Når prosjektet er ferdig malt hos oss i slike farger er resultatet ripe- og skadefritt. Om det oppstår riper eller merker/skader under transport eller etter kunden har fått overlevert produktet er ikke dette grunnlag for reklamasjon.

Ja. Flere bedrifter benytter oss regelmessig til overflatebehandling av alle slags produkter i treverk og MDF. Er du interessert i å opprette en avtale med oss tar vi gjerne en uforpliktende prat med deg.

Ja, det har vi selvfølgelig. Vi har ytelseserklæringer, FDV-dokumentasjon, HMS-system og all annen nødvendig dokumentasjon. I tillegg har vi tilsvarende dokumentasjon fra våre leverandører. Produksjonslokalet er utstyrt med moderne og godkjente maskiner og merkinger. Vi benytter godkjent verneutstyr og er svært opptatt av ikke å bruke helse- og miljøskadelige produkter.

Se under menyen Dokumentasjon for ytelseserklæringer og annen dokumentasjon.

Alle prosjekter som går gjennom våre anlegg emballeres og merkes svært godt. Vi benytter flere forskjellige materialer til emballering. Hvilke avhenger av hva som skal emballeres. I noen tilfeller benytter vi flere materialer for emballering av samme prosjekt.

Behandles eksempelvis noe i mørke farger må det emballeres godt. Da benytter vi ofte skumfolie som et beskyttende mellomlegg eller overlegg. Over dette legges det på et tynt lag kraftpapir. Deretter vikles det hele inn med strekkfilm. Slik gjør vi det av og til med sensitive produkter som listverk, utforinger, møbler, etc. Andre mindre sensitive produkter, og da spesielt med lysere farger blir oftest emballert i papir og plastfilm, eller bare plastfilm. Dette avhenger selvfølgelig også av hva kunden vil.


SPRØYTEMALING /-LAKKERING OG -BEISINGOVERFLATEBEHANDLING AV EKSTERIØRPRODUKTERPAKKING OG EMBALLERINGTA KONTAKT MED OSS!

Har du løpende prosjekter som trenger overflatebehandling, eller har du et planlagt/pågående singelprosjekt, så er det enkelt å ta kontakt med oss. Vi er her for å gjøre hverdagen din enklere, mer effektiv og ikke minst for å gi deg topp resultat.

Vi gir deg fastpris eller timepris, avhengig av hvor omfattende prosjektet er. Har du gjentagende prosjekter, like eller ulike, store eller små, så gjør vi gjerne en avtale med deg.

Ta kontakt med oss i dag ved å sende email til post@byggoghage.no eller ring 33 99 35 50.

Vi snakkes!


Alle rettigheter © Bygg og Hage AS