OFTE STILTE SPØRSMÅL

Kort fortalt så er vi en komplett leverandør av malertjenester til både privat og bedrift. Vi maler alle typer bygg – utvendig og innvendig.

Vi har også et stort malingsanlegg hvor overflatebehandlingen påføres maskinelt. Her tar vi på oss oppdrag fra listverksprodusenter, kledningsprodusenter, byggmestere, trappefabrikker og privatpersoner. Vi fornyer kjøkken, maler hus, hytter, låver, ned til listverk og møbler. Alt med et perfekt resultat.

MALE OG BEISE BYGG

Priser for å male bygg avhenger av mye – størrelse, høyde, om det er behov for stillas og lift, eller om vi klarer oss fra bakkenivå eller ved bruk av stige. Om bygget først må vaskes, antall strøk, maskeringsbehov, etc. Vi kommer gjerne på en uforpliktende befaring, og sender raskt tilbud med fastpris på hele jobben.

OVERFLATEBEHANDLING I MALINGSANLEGG

Har du løse emner som kan males i malingsanlegget avhenger prismodellen av hva du vil vi skal behandle. Vil du vi skal behandle kledning, listverk og andre byggevareprodukter i treverk som leveres i fallende eller faste lengder, priser vi som oftest per meter. Skal sluttproduktet brukes utvendig eller innvendig? Størrelse? Farge? Her er det flere faktorer som spiller inn for å sette endelig pris. For nøyaktige priser på disse produktene ber vi deg ta kontakt.

Produksjonsbedrifter er emne for løpende kontrakt.

Enkelte produkter har vi fastpriser på – grunning av utvendig kledning, behandling av kjøkkendører, innerdører og ytterdører.

PRISER KLEDNING

Hvitgrunnet utvendig kledning (opp til 198mm bredde): 8,- pr meter (minstepris 2 000,-)

PRISER KJØKKEN

 • Normaldør : 500,-
 • Normaldør med glass : 1 000,-
 • Høyskap : 1 000,-
 • Høyskap med glass : 1 700,-
 • Skuffefront (demontert fra skuff) : 250,-
 • Skuffefront (fastmontert på skuff) : 500,-

PRISER YTTER- OG INNERDØRER

 • Innerdør : 2 000,-
 • Innerdør med glass : 3 000,-
 • Ytterdør : 4 000,-
 • Ytterdør med glass : 5 000,-

LEVERING, HENTING OG EMBALLERING

 • Henting av deler i Vestfold : 1 200,-
 • Levering av ferdig behandlede deler i Vestfold : 1 200,-
 • Du leverer og henter delene selv : 0,-
 • Emballering av farger med NCS fargekode fra 4500 og opp : 100,- pr del
 • Emballering av farger med NCS fargekode fra 4499 og ned : 0,- pr del

Alle oppgitte priser på denne siden er inkludert mva. Prisene inkluderer også maling uavhengig av farge og glans. På utvendig kledning er hvit grunning inkludert. Vi kan også levere grunning, mellomstrøk og toppstrøk på kledning i andre farger på forespørsel.

Våre kunder består av alt fra private bolig- og hytteeiere, til borettslag, kommuner og offentlige etater. Vi står til tjeneste for alle typer kunder og har vanligvis god kapasitet.

Både ja og nei – som tradisjonelle malerfirmaer tar vi på oss oppdrag for privat og bedrift, ute og inne, og vi maler/beiser alle typer bygg.

I tillegg har vi et stort malingsanlegg hvor vi påfører industriell overflatebehandling ved hjelp av maskiner. Alt som skal behandles i malingsanlegget må leveres oss, eller vi kan hente om det ikke er alt for langt unna.

For behandling av bygg tar vi på oss jobber i hele Vestfold og deler av Telemark. Ved store prosjekter beveger vi oss lenger.

Vi behandler med maling, lakk, beis og olje.

OVERFLATEBEHANDLING AV BYGG

Her står du som kunde fritt til å velge hvilken behandling og hvilken type maling vi skal benytte. Vi har gode innkjøpsavtaler fra alle produsenter og benytter oftest produkter fra Jotun, Gjøco og Teknos Drywood. Du står selvfølgelig fritt i valget, og om du handler inn malingen selv er det også helt i orden, selv om du sannsynligvis kommer rimeligere ut ved at vi også leverer selve malingen.

OVERFLATEBEHANDLING I MALINGSANLEGG

Interiørprodukter som listverk, møbler, trapper, etc. behandles med vanntynnbare produkter fra Sherwin Williams. Disse produktene er utviklet for industriell påføring og blir mye hardere, falmer ikke og har lenger holdbarhet enn forbrukerprodukter. Sherwin Williams har vært aktive i bransjen i 150 år og leverer det vi tør påstå er verdens beste produkter for innvendig overflatebehandling. Du kan lese mer om Sherwin Williams ved å klikke her.

Eksteriørprodukter som kledning, karmer, husutsmykninger, etc. behandles med vanntynnbare produkter fra Teknos. Industrielt påførbar maling, lakk og beis fra Teknos holder svært høy kvalitet, forhindrer svartsopp og groing i og på treverket. Du kan lese mer om Teknos ved å klikke her.

Både Teknos og Sherwin Williams er ledende leverandører av overflatebehandlingsprodukter for industrien i Norge, og det er ikke uten grunn. Vi bor i et værhardt land og kravene til maling, lakk og beis er svært høye.

For maling av bygg har malingsprodusentene gjerne sine egne fargesystemer. Vi kan ta med fargekart om du er i tvil. Har du allerede funnet fargen du vil bygget eller veggene skal ha ordner vi det enkelt.

For produkter som skal behandles i malingsanlegget trenger vi en NCS- eller RAL fargekode.

Du kan velge mellom alle farger som finnes i NCS- og RAL-systemet. Det dreier seg om tusenvis av farger. Er du i tvil om hvilken NCS- eller RAL-kode din farge har, så kan vi finne det ut for deg.

Mange produsenter av forbruksmaling (Jotun, Gjøco, Norsjø, etc.) har sine egne systemer, fargenavn og koder som kan gjøre det vanskelig å finne noe standarisert som lar seg duplisere. Det noen kanskje ikke vet er at alle disse fargene har en NCS- eller RAL-kode, som gjør at det slettes ikke er vanskelig å finne nøyaktig den fargen du ønsker deg. NCS-systemet har vært Norsk Standard siden 1984. Om du ikke finner koden selv, så hjelper vi deg selvfølgelig med det.

Vi behandler i nøyaktig den fargen og den glansen du bestemmer deg for. Enklere blir det ikke 🙂

Nei, dessverre. Du må selv sørge for å demontere og montere dørene. Vi kan hente dørene hos deg, så fremt det er innenfor fornuftig avstand. De må da ligge klare. Mottar vi produkter med f.eks. hengsler som må skrus av før behandling blir du fakturert timer for dette i tillegg til en eventuelt avtalt pris.

Sørg for å skru av så mange deler som mulig fra dører eller annet du vil ha malt, før levering til oss.

Ja. Både på bygg og i malingsanlegger. Vi har med tiden blitt spesialister på prosjekter som skal behandles i mørke farger – Dempet sort, Varg, etc.

Flere produsenter av diverse treprodukter velger å la oss overflatebehandle prosjekter med spesialfarger, da de selv ikke har anledning til å utføre behandlingen og/eller ikke har mulighet til å emballere produktet skikkelig når det er ferdig. Emballering er svært viktig med mørke farger.

Alt som males i farger over 4500 på NCS-skalaen eller tilsvarende mørke RAL-farger gjøres oppmerksom på at det lett kan oppstå riper og merker ved lagring og flytting. Når prosjektet er ferdig malt hos oss i slike farger er resultatet ripe- og skadefritt. Om det oppstår riper eller merker/skader under transport eller etter kunden har fått overlevert produktet er ikke dette grunnlag for reklamasjon.

Ja. Flere bedrifter benytter oss regelmessig til overflatebehandling av alle slags produkter i treverk og MDF. Er du interessert i å opprette en avtale med oss tar vi gjerne en uforpliktende prat med deg.

Ja, det har vi selvfølgelig. Vi har ytelseserklæringer, FDV-dokumentasjon, HMS-system og all annen nødvendig dokumentasjon. I tillegg har vi tilsvarende dokumentasjon fra våre leverandører. Produksjonslokalet er utstyrt med moderne og godkjente maskiner og merkinger. Vi benytter godkjent verneutstyr og er svært opptatt av ikke å bruke helse- og miljøskadelige produkter.

Se under menyen Dokumentasjon for ytelseserklæringer og annen dokumentasjon.

Behandling av bygg, vegger og andre eksterne prosjekter krever naturligvis ingen emballering, da arbeidet gjøres på plass. Her er vi derimot nøye med tildekning og maskering.

Alle prosjekter som går gjennom våre anlegg emballeres og merkes svært godt. Vi benytter flere forskjellige materialer til emballering. Hvilke avhenger av hva som skal emballeres. I noen tilfeller benytter vi flere materialer for emballering av samme prosjekt.

Behandles eksempelvis noe i mørke farger må det emballeres godt. Da benytter vi ofte skumfolie som et beskyttende mellomlegg eller overlegg. Over dette legges det på et tynt lag kraftpapir. Deretter vikles det hele inn med strekkfilm. Slik gjør vi det av og til med sensitive produkter som listverk, utforinger, møbler, etc. Andre mindre sensitive produkter, og da spesielt med lysere farger blir oftest emballert i papir og plastfilm, eller bare plastfilm. Dette avhenger selvfølgelig også av hva kunden vil.


SPRØYTEMALING /-LAKKERING OG -BEISINGOVERFLATEBEHANDLING AV EKSTERIØRPRODUKTERPAKKING OG EMBALLERINGTA KONTAKT MED OSS!

Har du løpende prosjekter som trenger overflatebehandling, eller har du et planlagt/pågående singelprosjekt, så er det enkelt å ta kontakt med oss. Vi er her for å gjøre hverdagen din enklere, mer effektiv og ikke minst for å gi deg topp resultat.

Vi gir deg fastpris eller timepris, avhengig av hvor omfattende prosjektet er. Har du gjentagende prosjekter, like eller ulike, store eller små, så gjør vi gjerne en avtale med deg.

Ta kontakt med oss i dag ved å sende email til post@byggoghage.no eller ring 33 99 35 50.

Vi snakkes!


Alle rettigheter © Bygg og Hage AS